Tuesday, June 26, 2012

Dan Sebenarnyaa..

...شكرا على حسن استماعكم ,السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ...

Balik bilikk !! Yeahh dh nampak katil .. 
Tamat kelas tutorial hadis , seorg pun x tasmik hadis lg .. hua3 >.<

Hati kurang tenteram , mcm2 aku fikir .. Exam Muet , Tasmik 40 Hadis , Assignment .. bla blaa bla .. arghhh ~ Ya Allah permudah kan lah urusan hambaMu ini .. Kuat kan lah ingatan ku .. :')
“ALLAHUMMA FAQQIHNI FIDDIN WA ‘ALLIMNI TA’WIL” 
(Ya ALLAH dalamkanlah pengetahuanku dalam agama dan ajarilah aku ta’wil Qur’an…) 


Ni laahh buku hadis ~ Hafal jgn tak hafal !!


Berkaitan dgn hati juga , aku cuba selidik diri ini .. Mudah sensitif kah?? Hati kering kah?? Haihh .. 

Setelah fikirkan sejenak tentang hati ini , DAN SEBENARNYA aku seorang yg sgt sensitif . Lebih banyak mendiamkan diri , pendam .. Ya pendam dan sepi seketika ! Perit ! dan berlaku dlm keadaan tidak diketahui perubahan itu berlaku ..

Mungkin itu cara yg terbaik , mudah mengalah dr gocoh secara fizikal mahupun mental .. Sensitif mudah berlaku dgn kaum sejenis berbanding berlainan . Hmm


Nahh !! Dush3

Pengajaran hari ini : walaupun dh kenal 3 sem kalau nk bergurau selidik dulu 'dia' tu jenis mcm mana .. If dia pun jenis sensitif , tinggal kan jee .. kwn sekadar yg perlu . Thts my opinion ..! Dulu x mudah sensitif tp pelik sejak akhir2 ni , perasaan itu mudah sgt dtg.

Masa sk men dulu , selalu je sakat org mudah sensitif kasi nagis ,bengang ! HAHA , pdn muka sape suh sensitif .. Sekarang aku pulak ?? tp aku lebih suka DIAM dan PENDAM if terasa hati~ Bila diam , tandanya sendang pendam .. huh? faham x ?

Jd bila sedih , gembira mungkin blog tempat luahan .. huuu ~~ kekasih hati bukan tempat  utk berkongsi suka duka secara open buat masa sekarang .. Bila tiba masanya nnt , tiada rahsia antara kita ...:') Kalau terasa , saya diam .. dan pendam .. X da niat utk membenci awak. 


Jangan Nangis Sayang ... Sobb3 

Bila terasa hati , fikir semulaa .. pernah x kita menyakiti hati orang ?? Fikir secara positif . Mungkin ini balasan Allah kpd kita ats dosa yg kita.. Biar kita rasa apa yang org terasa dgn kita . Padan muka .. HAHA .. Then , Cepat2 laa minta maaf tp kalau dia still terasa , lantak laa .. mls layan .. kau nk touching sgt pehal ?? huh ! Chill sudaa ..


Grrrrr... AuUmM !!

So , behave yourself .. Look before you leap .. Kbaii :p



Salah sorg classmate.. Syuhada ~ GILA2 ^.^

2 comments:

  1. Eheem2 , asenye x perlu laa kn gmbr syu tu ( jeles ) seyh ! Hahaha.

    ReplyDelete