Sunday, October 20, 2013

"Saat Bahagia" :)

Entry kali ini...


Semua orang pernah merasakan saat "bahagia" mereka.. dan setiap orang berlainan saat "bahagia".. Mungkin bagi mereka saat bahagia mereka adalah "saat Ijab Kabul", "saat malam..." haha sengal, saat bersama-sama keluarga" dan sebagainya...

Saat "bahagia" Ruby macam mana pulak? Ruby dah kahwin ke? Ohh.. belum lagi.. Jangan ditanya soalan itu, agak sensitif didengar kerana baru setahun jagung masuk alam degree ni, hehe.. Sampai masanya nanti, insyaAllah dengan rasa rendah diri dan penuh kesyukuran Ruby akan announce :) Tunggu tau!

Antara saat "bahagia" Ruby bilaa................

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Kenangan bersama Sahabat-sahabat yang disayangi :)

       


      
First of all, pergi berkelah di Bukit Merah, Perak. Kenangan ini terpahat, coz first time dapat berkelah. Bukan senang parents Ruby nak lepas T_T bulan Mei 2012 masa cuti sem :)


                 
Next , rehlah Majmuah 5 .. Sayang korang ketat2.. ehee.. Banyak sebenarnya rehalah dan ini antara nya :)


                                                                                


Futsal Majmuah 5.. Alhamdulillah dapat Johan keseluruhan :) Major injured lepas game, termasuk Ruby.. sobbs

Sayang Ahli Majmuah 5 :)
           


         
Adilla Rahim :) Dia ni pelik sikit... yeke sikit? banyak la jugak .. Pernah masa form 1 dulu, Ruby pelik dengan Adilla ni.. Selalu ikut Ruby ke mana-mana je masa tu tgh ada match hoki.. then terjadilah perbualan yang Ruby ingat sampai sekarang... Perbualan kami lebih kurang macam ni laa..


Di Padang Hoki sebelum pertandingan bermula..
Ruby : Hang ni awat asyik ikut aku tak tau.. P la tempat lain.. haishh!! *muka bengang
Adilla : Kenapa? Aku nak kawan dengan hang.. Tak boleh ka? :( *muka Adilla time tu comel sangat, haha.
Ruby : *tersentuh (dalam hati)
Adilla : Aton aku ada bawa Nasi Goreng Udang, umi aku masak. Jom kita makan sama-sama.. Sedap umi aku masak :) *sekali lagi muka Dila buat muka comel, haha
Ruby : Ya ka? Boleh juga.. *dengan muka tak malunya , haha

See Ruby ni memang bab makan je terus lembut hati.. haihh 
Good luck Dila yang berada di US.. thnx belanja Nandos before fly hari tu.. Sayang awak :)


Keluar sesama Adilla, Aiyshah, Aton.. HAHA



                        
Wanis , Aliah , Ruby :)   _ Shah , Ruby , Wanis



                                           

Eda! AiR@ <3 blink3 , Aida ni unik.. serious unik :) baju kami sama see picture sebelah kanan.. Tapi Aida tak pakai kain nye.. katanya kain dia senteng.. hmm :(

Pic ni ambil lepas je keluar dewan exam.. haha.. Gaya tunjuk slip macam baru keluar result kan ~_~
                                             



Aifa belnja Secret Recepi~ Yummy! Kenangan ini berlaku di Kelantan ketika masih Asasi di Nilam Puri. #GileSkemaAyat



                  

Hai Mek Inah! Banyak juga kenangan denga Mek Inah a.k.a SaR@ a.k.a Sakinah a.k.a Adik.. hua2

Mek Inah ni rajin g ambil Ruby pepagi buta di aiport masa di Kelantan dulu. Mandi tu jatuh no ke 100, ambil Ruby tu penting nanti kena beletiaq lambaat sampai.. haha..




                

 

Kisah Qmey aka Luqman a.k.a MeyR@.. Sorang lagi pelik orangnya.. 2 gambar keadaan yang berbeza. Apa-apa pun semoga cepat sembuh dehh.. boleh g derak sama-sama deh.. boleh awak belanja lagi deh.. haha



Saat Menziarahi Qmey 





















Last but not least, hee.. Zafirah :) Sahabat yang lama still contct sampai sekarang. Berkawan sejak kecil berkenalan di Sekolah Rendah Islam Pintar (SRIP)

Gambar yang keluar tahun ni tak transfer lagi.. heee.. kami g Karok, haha


That's all form Ruby.. 
Ruby suka sangat-sangat bila dapat keluar sama-sama, makan sesama, kongsi masalah sesama... Ruby senang nak masuk dengan sesiapa saja, selagi menjaga batas. Manusia tak sempurna, kadang-kadang mulut ini lancang berbicara, perbuatan yang menyakitkan.

Tapi percayalah, dari situ lah bermula titik tolak akan saling menyayangi, saling mempercayai, selagi hayat dikandung badan once dah mulakan persahabatan, jangan pernah untuk memutuskan. 

Bermula itu senang tapi untuk mempertahankan persahabatan bukan suatu yang mudah. :')

Ruby sayang sahabat-sahabat dan kawan-kawan Ruby.. Doakan kita sama-sama berjaya dunia dan akhirat :)


Friday, October 4, 2013

Alam Baru

Fuh.. fuhh berhabuk sudaa blog ni.. lama tak update atas beberapa faktor... krik3

Alhamdulillah kini genap umur 20 tahun.. :D dah bole kawin dah! haha gelenya

Alam baru? Apakah..? 

Setelah berbulan-bulan lamanya Ruby cuti, 1/9/2013 Ahad merupakan hari pendaftaran undergraduate Ruby dan rakan-rakan seangkatan di Universiti Malaya Kuala Lumpur.. hiiks *teruja sebentar blink3

Universiti Malaya
Kebanggaan kita semua
Bertambah para ilmuan
Di pelbagai lapangan


Kami bertekad di hati
Mencapai cita murni
Tradisi kecemerlangan
Menepati wawasan


Di sini kami sedia berbakti
Terus berinovasi
Kami harapan generasi muka
Teras nusa dan bangsa


Varsiti kesayanganku
Sungguh banyak jasamu
Membentuk insan mulia
Berilmu berbudaya

Eh.. eh .. bernyanyi pulak.. haha..

Bagi students first year akan dapat kolej, dan kolej Ruby adalah Kolej Kediaman Ke 7 (Za'ba)




Keunikan kolej kediaman Ruby antaranya .. di sini ditempatkan Orang Kelainan Upaya..
 Kolej korang ada? ^_^

 dan penghuni kolej ini terkenal dengan ringan tulang membantu yang kelainan upaya.. Hope Ruby pun bersama-sama ringan tulang membantu kepada yang memerlukan.. ehehe..

Seperti biasa first week mesti laa Minggu Haluan Siswa (MHS) .
MHS UM ni unik sedikit, yeke sedikit? banyak rasanya.. haha.. kemeriahannya, aktivitinya.. memang perghh..
Letih tu normal.. berlari-lari biasa.. Psiko biasa.. hmm
 ahaks!


  Pengalaman MHS tak akan dilupakan.. hewhew..



Jodoh dengan Aida panjang.. Kami sekolej.. hiks
Aida tahu gambar dia masuk blog ni mesti bising2 nanti.. haha



Mek Inah! Kinabalu..~ tahniah Kinabalu Johan Cheers :)



My new roomate , Kedah :) Peah



Dewan Za'ba



Bila dalam DTC macam ragam dan cheers akan keluar dari kolej kediaman..
Riuh! Abaikan jari kelingking yang terkeluar, tak ada niat nk tiru mana2 tanda ok!




                 

Alhamdulillah.. Akhirnya.. hehe


video

UM is one :D
sori video x berapa nak clear.. huhu



video

Suka2 tengok PM buat cheers! semangat!



video

Cheers ni antara yang Ruby suka.. haha
Terigt giga sergah "Tak de kan!" grr..



Aida ni duduk senyap!


Walaupun MHS ini sudah berlalu sebulan yang lalu tapi masih segar dalam ingatan :)

Alumni UM turut di jemput antara yang dijemput Pak Nil.. hmm teruja la juga bila dapat tgk life talk Pak Nil.. Pandalela Rinong turut bagi talk penerjun Malaysia yang berjaya mendapat pingat gangsa kejohanan dunia.. :)



Terima kasih kepada Pemudah cara Mahasiswa, PM central.. dan kepada yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.

Maka bermula lah sambungan perjuangan baru Ruby di tempat yang baru, pengalaman yang baru, masalah baru, segala-galanya baru.. Ruby kena kuat2!

Doakan supaya Ruby dan rakan-rakan berjaya menamatkan pengajian Sarjana Muda ini.. Suka tengok orang konvo.. *topi bulat >_<

Course yang Ruby ambil di UM , Pendidikan Islam (Pengajian Islam) atas pilihan mak ayah insyaAllah Ruby akan cuba sehabis baik. 

Yakin dengan pilihan yang ditentukan ini akan membuahkan hasil bukan sahaja untuk diri sendiri tapi bersama-sama untuk membangunkan keluarga, masyarakat, dan negara di mata dunia.. INSYAALLAH :)



Qmey semoga awak cepat sihat dan bole jalan tau!
Bole kita g derak samo2.. haha .. Doakan dia yee.. :')