Friday, October 4, 2013

Alam Baru

Fuh.. fuhh berhabuk sudaa blog ni.. lama tak update atas beberapa faktor... krik3

Alhamdulillah kini genap umur 20 tahun.. :D dah bole kawin dah! haha gelenya

Alam baru? Apakah..? 

Setelah berbulan-bulan lamanya Ruby cuti, 1/9/2013 Ahad merupakan hari pendaftaran undergraduate Ruby dan rakan-rakan seangkatan di Universiti Malaya Kuala Lumpur.. hiiks *teruja sebentar blink3

Universiti Malaya
Kebanggaan kita semua
Bertambah para ilmuan
Di pelbagai lapangan


Kami bertekad di hati
Mencapai cita murni
Tradisi kecemerlangan
Menepati wawasan


Di sini kami sedia berbakti
Terus berinovasi
Kami harapan generasi muka
Teras nusa dan bangsa


Varsiti kesayanganku
Sungguh banyak jasamu
Membentuk insan mulia
Berilmu berbudaya

Eh.. eh .. bernyanyi pulak.. haha..

Bagi students first year akan dapat kolej, dan kolej Ruby adalah Kolej Kediaman Ke 7 (Za'ba)




Keunikan kolej kediaman Ruby antaranya .. di sini ditempatkan Orang Kelainan Upaya..
 Kolej korang ada? ^_^

 dan penghuni kolej ini terkenal dengan ringan tulang membantu yang kelainan upaya.. Hope Ruby pun bersama-sama ringan tulang membantu kepada yang memerlukan.. ehehe..

Seperti biasa first week mesti laa Minggu Haluan Siswa (MHS) .
MHS UM ni unik sedikit, yeke sedikit? banyak rasanya.. haha.. kemeriahannya, aktivitinya.. memang perghh..
Letih tu normal.. berlari-lari biasa.. Psiko biasa.. hmm
 ahaks!


  Pengalaman MHS tak akan dilupakan.. hewhew..



Jodoh dengan Aida panjang.. Kami sekolej.. hiks
Aida tahu gambar dia masuk blog ni mesti bising2 nanti.. haha



Mek Inah! Kinabalu..~ tahniah Kinabalu Johan Cheers :)



My new roomate , Kedah :) Peah



Dewan Za'ba



Bila dalam DTC macam ragam dan cheers akan keluar dari kolej kediaman..
Riuh! Abaikan jari kelingking yang terkeluar, tak ada niat nk tiru mana2 tanda ok!




                 

Alhamdulillah.. Akhirnya.. hehe


video

UM is one :D
sori video x berapa nak clear.. huhu



video

Suka2 tengok PM buat cheers! semangat!



video

Cheers ni antara yang Ruby suka.. haha
Terigt giga sergah "Tak de kan!" grr..



Aida ni duduk senyap!


Walaupun MHS ini sudah berlalu sebulan yang lalu tapi masih segar dalam ingatan :)

Alumni UM turut di jemput antara yang dijemput Pak Nil.. hmm teruja la juga bila dapat tgk life talk Pak Nil.. Pandalela Rinong turut bagi talk penerjun Malaysia yang berjaya mendapat pingat gangsa kejohanan dunia.. :)



Terima kasih kepada Pemudah cara Mahasiswa, PM central.. dan kepada yang terlibat secara langsung dan tidak langsung.

Maka bermula lah sambungan perjuangan baru Ruby di tempat yang baru, pengalaman yang baru, masalah baru, segala-galanya baru.. Ruby kena kuat2!

Doakan supaya Ruby dan rakan-rakan berjaya menamatkan pengajian Sarjana Muda ini.. Suka tengok orang konvo.. *topi bulat >_<

Course yang Ruby ambil di UM , Pendidikan Islam (Pengajian Islam) atas pilihan mak ayah insyaAllah Ruby akan cuba sehabis baik. 

Yakin dengan pilihan yang ditentukan ini akan membuahkan hasil bukan sahaja untuk diri sendiri tapi bersama-sama untuk membangunkan keluarga, masyarakat, dan negara di mata dunia.. INSYAALLAH :)



Qmey semoga awak cepat sihat dan bole jalan tau!
Bole kita g derak samo2.. haha .. Doakan dia yee.. :')



No comments:

Post a Comment