Friday, July 6, 2012

Mungkin Tak Perasan???

ALHAMDULILLAH ~ Sujud Syukur , selesai satu perkara " Speaking MUET !" Tajuk (The greatest kindness in life) 4/7/2012 , Rabu. debaran masih dirasai.

 Ya Allah bantulah hambaMu ini..:')

Firman Allah s.w.t :

"Jika engkau bersyukur, maka akan kutambahkan (nikmat-Ku), dan jika engkau kufur (ingkar) sesungguhnya siksa-Ku amat pedih."(Ibrahim :7).

Penantian hari seterusnya ...



MALAYSIAN UNIVERSITY ENGLISH TEST (MUET)
     REGISTRATION SLIP FOR JULY SESSION 2012


MUET/D

NAME
:

IC NUMBER
:
931002
INDEX NUMBER
:

TEST CENTRE
:
AKADEMI ISLAM UNIVERSITI MALAYA, KOTA BHARU





CODEPAPERDATETIMEDURATION
800/2SPEAKING4 JULY 20127:30 am30 minutes
800/3READING28 JULY 20128:00 am - 9:30 am90 minutes
800/4WRITING28 JULY 201210:00 am - 11:30 am90 minutes
800/1LISTENING28 JULY 201212:00 noon - 12:30 pm30 minutes


wohaa ! Mid sem break 20-28 July , MUET 28 July! Pengorbanan diperlukan pulang awl ke kampus. Sobb3.. Tiket balik KB 26 July dh selesai Ayah uruskan. Terima Kasih Ayah! Sayang Ayah ketat2 .. Xpa Ruby .. cuti seminggu raya kan masih ada !! wink3 ^_^ kawan2 jgn lupa doakan Ruby yee . Doakan korg sgt diperlukan di saat genting mcm ni. :')


“Dan Tuhanmu berfirman: “Berdoalah kepada-Ku, niscaya akan Kuperkenankan bagimu. Sesungguhnya orang-orang yang menyombongkan diri dari menyembah-Ku akan masuk neraka Jahannam dalam keadaan hina dina” (Ghafir >Al-Mu'min< ayat 60)


********


Sebenarnya MUET tu x da kena mengena dgn tajuk. Hah? 






*********

Mungkin Tak Perasan?? 

Tiada manusia zmn sekarang yg sempurnya~ Mungkin awk tak perasan tp Ruby sgt perasan dr dulu lagi. Kdg2 hati terhiris kemudian back to normal, tak ada guna nk terasa hati dgn awk. Ruby nampak perubahan dlm diri awk ke arah yg lebih baik. Ruby kagum dgn awk :') Awk jd inspirasi Ruby tp kdg2 awk berubah sebentar mungkin utk 'cover'. Kdg2 cara percakapan awk agk kasar (mugkin bg Ruby) bila awk berada dlm klgn ahli keluarga awk. Maaf mengganggu.



Mungkin Tak Perasan??

Jarak memisahkan kita dan dgn jarak ini dpt menilai diri masing2 sama ada masih teguh atau jatuh tersungkur di tgh jalan. Ruby tahu awk kuat, berkebolehan, baik, bertanggungjawab, beriman (InsyaAllah). Ruby masih mencari dlm diri ini dan cuba slow2 ke arah itu InsyaAllah.


Mungkin Tak Perasan??

Apa yg dicari, ditemui. Secara kasarnya perkenalan, pertemuan kita tak lah se sweet org lain tp tak pernah terfikir sehingga ke hari ini dan InsyaAllah hingga ke syurga firdausi :') Doa.. Biar masa yg menentukan. Berhubung jika perlu bukan 24 jam perlu berhubung.



uit3..  rest jap >.< ~

Harapan , dpt kekalkan diri dlm apa keadaan sekali pun. Hati terluka masih mampu diubati tp parut luka yg tinggal susah utk hilangkan. Nampak simple tp 'makan dalam'. If awk terasa tell me mungkin Ruby tak perasan.

Sahabat2 Ruby yg telah membina baitul muslim , Syukur.


Amirah dan suaminya (Jun 2012) :) -> kisas-kisas



Siraj dan suaminya (Disember 2011) -> kisas-kisas
InsyaAllah bakal menimang cahaya mata yg pertama

*******

Ruby-???  -> KISAS-???? 
Tunggu dan lihat InsyaAllah. Ehee.


Penantian ~

WASALAM

2 comments:

  1. xleyh bla!!! bukan baitulmal ter, baitul muslim la =='

    ReplyDelete