Friday, June 1, 2012

Out ~ Sem Break 2

Hari ini 1 Jun 2012 , genaplah usia perkahwinan Mak & Ayah yg ke 20 tahun , Alhamdulillah! 
Aku sebagai anak sentiasa mendoakan kebahagiaan Mak & Ayah aku dunia dan akhirat serta sentiasa diberkati Allah . Sayang Mak & Ayah ketat2 !!







Cuti Sem 2 kian tamat , tipu la kalau tak rasa berat hati nk tinggalkan family , bilik , katil kesayangan , untuk terus melangkah ke puncak bagi menggenggam sebuah kejayaan untuk diri ini dan orang yang tersayang. Mak & Ayah dah banyak berkorban segalanya untuk aku dan adik2 . Benar kejayaan tak akan dtg bergolek dan memerlukan pengorbanan . Sepanjang percutian dari pertengahan bulan 3 sehingga hari ini bayak perkara berlaku . Pahit manis lumrah kehidupan . 


Manis , tatkala melihat org yg tersayang bergembira . Pahit , tatkala melihat org yg tersyg sedih atau kecewa . Walaupun kita berjauhan ada sempadan yg memisahkan , berdoalah . Doa senjata umat Islam , InsyaAllah jika ditakdirkan yg terbaik untuk diri yg serba kekurangan ini , aku terima dgn reda . Sayang kerana Allah :')


.........................................................................


Out Sem Break !! Wohaa ~ Seronok sesgt dpt jumpa shbt2 lama even sekejap x sampai setengah hari tp akn terus terpahat dlm memori .


First sekali , aku keluar dgn sahabat sekolah rendah yg aku kenal sejak umur 6 tahun di SRIP , Penang selepas berhijarah dari Pahang . Kami rapat sgt sewaktu ketika dahulu sehingga lah sekarang .


Sentiasa berkongsi cerita dan bole dikatakan gila2 jugak lah dgn aku HAHA . Masa tunggu result SPM kami sama2 join kelas kek kat Kolej Komuniti Tasek Gelugor, hari2 buat kek . Jemu dh mkn kek . hew hew



Hai Saya Zafirah Roslan (purple)




Adik aku pun join date di Jusco Perda , hew hew



Dulu dia gemuk sekarang dh kurus , aku pulak yg gemuk ! huu~


Second time , aku keluar dgn Aliah , Aifa , dan Shah g Bukit Merah .. YAHOOOO!





Kali ke 3 , khabar yg dtg ttbe Adilla dan Shah nk dtg rumah , semangat cari jalan sampai sesat2 . HAHA . Sampai je rumah aku terus serbu periuk nasi  . Hadoii , sian tgk muka kelaparan thp dewa 



2 shbt masih mampu tersenyum .
 Maaf sempat masak 2 jenis lauk je .



Semangat makan !


Lepas kenyang , kami gerak ke Sunway Carnival , Seb Jaya Penang shopping apa yg patut .


Dila purple akn fly bln 8 ni ke US after raya insyaAllah , 
I wish U good luck dont forget me. Love U ketat2




Seia sekata Dila , Shah , Ruby


Last but not least , I think kali ini yg terakhir keluar before balik kampus . 30 Mei 2012.
Melawat Timz kt farmasi , dia keja situ .Wah ! kemain lagi yerk ! Lama juga x jumpa , lst jumpa time nk ambil result SPM .




Shah , Tim dgn gaya ahli farmasi

Then jumpa wanis kt carefour setelah sekian lama x jumpa , lst jumpa time amek lesen kt I.D.I



Berebut beli kasut , SALE CLOSING DOWN




Wanis insyaAllah bakal fly ke India dlm bidang perubatan
bi taufiq wa najah


Setiap kali keluar mst ada Shah kn ?? HAHA . Peneman setia . Bakal peneman setia jauh sgt , hew hew
Doakan diberi kekuatan utk terus perjuangan menimba ilmu. Aku akn berangkat hari Ahad 3 Jun ke Kota Baharu . Kbai PENANG !! :')


Wasalam , Kbaii

2 comments:

  1. so sweet ~ hahahaha.. :D sayang ruby <3

    ReplyDelete
  2. HAHA .. okeyh walaupun tak diketahui sape ni

    ReplyDelete