Saturday, March 2, 2013

Debaran 28 + 29/2

"Aku cuma nk cakap , apa yang aku "rasa" sekarang ni... Aku sebenarnya .. aku sebenarnya..." *berpeluh2 + berdebar

"Heeee, kau ni nak cakap apa sebenarnya?? Straight to the point bole tak?" 
*bengang ! sejak bila cakap tergagap-gagap ni? Grrr.... Sebelum ni kemain PEDAS + BERAPI bedesing telinga dengar tak de nyee nak tapis-tapis dah ~ sabar jee laaa..

IzzRa :) 
"Malu hanya sekali, jangan menyesal seumur hidup" Doa itu senjata org mukmin :')
Jarak itu indah :)
Pernah hampir mempercayai , Yakin dan pasti insyaAllah akan datang 'seseorang' yg lebih baik dan penyayang.. InsyaAllah.. Janji Allah itu pasti :D


- Masih jauh perjalanan hidup, sebagai seorang anak sebagai seorang penuntut ilmu. Persiapkan diri dengan ilmu di dada. Ya! Pengalaman mengajar erti kehidupan. :) Dalam tempoh setahun, pelbagai 'cerita terukir'. 

- Gembira, suka, sedih, geram, hampir-hampir ter'stop' pun ada. HAHA.. Gara-gara masing-masing stress! Iktibar dari 'cerita' ini sebenarnya perlu pemikiran yang matang dan bertenang dalam menyelesaikan sesuatu masalah. :) BERBINCANGWhat u give u get back :')


- Umur semakin meningkat bakal menempuh ke alam 20-an Mei & Oktober dan ajal pun semakin dekat. Dalam keseronokan dan kesungguhan menjalani kehidupan seharian, jangan lupa masih ada yang 'memerhati' dari semasa ke semasa... JENG.. JENG.. JENG!!! >.< 

- Sering kali dengar soalan ni, nah ! Ruby dah kasi jawapan ~ 


Dah tahu kan jawapannya? Jangan tanya-tanya daaa lps ni..~~ krik3


- Kawan-kawan, sahabat-sahabat, kakak-kakak, adik-adik, abang-abang.. Jangan lupa DOA untuk dapatkan sesuatu tapii... jangan lupa untuk berusaha jugak tau !! IzzRa :')Awak ingat tau, kalau sayang pimpin sama-sama hingga ke syurga.
Sayang itu  anugerah yang suci dan wajib dijaga dari dicemari :)Sebenarnya seseorang itu mampu untuk berubah dari kurang baik kepada yang baik dan yang baik kepada yang LEBIH BAIK. Bersyukur dan kagum atas keikhlasan untuk berubah. Setiap orang perlukan perubahan untuk mecapai kejayaan dunia dan akhirat. 

Sekian untuk entry kali ini.. kbai.. exam ... examm... exam.. just around the corner!!
 >.< *cuak!

*IzzRa + *SaRa + *AiRa + *MeyRa = Sayang korang ketat-ketat ... krik3

2 comments:

 1. :)

  Bahagia bila sahabatku ini dah bahagia..Iya, Allah masih rahsiakan :) Kelak tiba saat itu, kau tidak bisa terka setinggi mana kebahagiaanmu itu..

  ReplyDelete
  Replies
  1. DILA !!!!!!!!!!!! rindu :( sama2 kita doakan semoga kita sama2 bahagia dunia akhirat :')

   Delete