Monday, August 8, 2016

All The Best!!!

Hai!! Terpanggil untuk update blog dalam masa terdekat ni... Untuk update kali ni tak nak guna ganti nama "Ruby" nak "aku". Mungkin akan lebih sampai informasi ni kepada yang terkait dan seangkatan dengannya... Minta maaf siap-siaplah kalau Ruby terkasar post kali ni. Bukan niat nak berkasar cuma nak sampaikan apa yang perlu disampaikan. That's all! 


Selama ni aku berdiam diri je bukan sebab tak tahu atau kebodohan melanda ke apa tapi aku saja nak tengok sejauh mana permainan "Jebon" ni berlangsung. Terus terang aku cakap, sikit pun aku tak rasa rugi untuk lepaskan "manusia" macam kau. Ehh manusia keh kau? Bukan Jebon eh? Haha.. Watever lahh.. 


Act nama "Jebon" ni dah familiar dalam kalangan member-member aku huhu.. Femes juga Jebon ni eh? 😂


Kita dikurniakan akal fikiran boleh berfikir dengan sempurna kalau nak dengar cerita or kisah better dengar dari kedua-dua belah pihak. Jangan dengar dari sebelah pihak je. Senang-senang je hidup kau ditipu hidup-hidup. Huhu.. #takziah. 

Berbalik pada yang asal, aku sikit pun tak rasa rugi lepaskan sebab? 

1. Doa mak bapak aku, family aku, sahabat-sahabat aku untuk my future insyaAllah yang terbaik dan aku yakin dengan janji Allah. So bila dh putus segala-segalanya dengan si Jebon ni. Secara literalnya kau bukanlah terbaik untuk aku dan aku pun bukanlah yang terbaik untuk kau. Kau kan nak yang sempurna. Sorry la.. Aku tak mencapai taste kau nak cantik bagai, nak yg kurus, bla bla bla.. Kesahh pulak aku..  Heh! So, kau dah baca buku "tarbiah sentap" kan? Dah jumpa jalan-jalan yang diredhoi? Semoga kau terus istiqamah dengan apa yang kau baca, jangan nak acah-acah berubah tiba-tiba sekarang dah jumpa "awek baru" iman "runtuh" kembali. Oppss!! 

2. Cukup-cukuplah nak buruk-burukkan aku. Aku tak buruk-burukkan kau pon kat orang lain even aku tahu je kau ni jenis panas baran nak MAMPOS, kuat SENSITIF mengalahkan perempuan. Ini fakta bukan aku je sedar benda ni.. RAMAI! Niat aku bukan nak burukkan tapi kalau dah berubah bagus lah sejak dapat awek baru.. Tahniahlahh..

3. Aku break hope and trust?? Wahh wahh wahh.. Sedap-sedap hati kau je sebut.. Yelah kau kan perfect TAK PERNAH buat salah TAK PERNAH panas baran, TAK PERNAH kena pulau dengan budak kelas! Dengar sini, untuk menangi hati seorang perempuan bukan dengan memburukkan orang yang lepas. Kau jujur dengan diri kau, kau jujur dengan diri awek kau, tak perlu kau ceritakan everything tentang kisah lalu. Aku sikit tak heran dgn kisah "percintaan" korang. Sebab apa? Ni jujur dari hati aku, bukan nak berlagak or rasa diri aku sempurna sangat cuma aku rasa kesian sangat siapa dapat kau. And one day kalau ada orang boleh terima diri kau seadanya tolong appreciate . Terima kasih kau telah ajar aku erti kesabaran, erti ketabahan selama aku kenal kau dan lepas kita tak ada apa-apa. And one more thing, aku tak akan jadi kawan kau sampai bila-bila. Aku tak hingin ada kawan mcm kau. Never say never!! 

4. Aku ada life aku, kau ada life kau. Aku dah bahagia sangat dengan life aku sekarang. I'm free!! Aku ada family aku, sahabat-sahabat aku yang sentiasa support. Semoga aku dijauhkan manusia spesis kau. Cukuplah sekali aku kenal manusia macam kau. Banyak benda aku belajar tak perlu aku mention kat sini. Lepas we re over,  Alhamdulillah result aku melonjak naik. Nampak berkat kat situ. Hidup aku pun warna warni. So kau ni tak bagi aku effect apa-apa pun. Memang mula-mula susah juga aku nak terima. Lepas aku fikir secara rasional, join aktiviti sukan. Alhamdulillah aku seronok dgn life sekarang. Selama dengan kau ni.. Buang masa aku je banyak. And sorry juga buang masa kau banyak. Hahaha 😝

5. Tak dapat dinafikan Jebon ni ada baiknya juga tak da la teruk sangat. Siapa yang rasa dia baik, baiklah. 

Cukup setakat ni update. Minta maaf if terover sangat. Aku tahu kau akan baca blog aku and update dengan entry-entry aku kalau tak, kau takan tahu aku main silat and life aku. Sorry to say you re not my first love. But you re the worst person I ve met. Sorry. 

Plis appreciate siapa yang sanggup terima kau lepas ni. Cukup-cukuplah burukan aku. Aku tak buka langsung kisah lama. Orang bodoh je yang suka sangat ungkit kisah lama. 

Kalau kau nak setel face to face dengan hati terbuka aku bersedia. Sebab aku lebih kenal diri aku, aku yang sekarang bukan aku yang kenal setahun lebih yang kau kenal dulu. Remember that! 

Kepada awek baru Jebon, kau kena dengar dari dua belah pihak baru adil. And I wish you all the best! Semoga korang kawin lah.. Jangan over saje upload instagram, then terputus tengah jalan.. Nauzubillah.. 

Sekali lagi, maaf salah silap. Doakan life Ruby dan Ruby doakan life pembaca entry kali ni turut bahagia juga dan mencapai matlamat hidup yang cemerlang!!  Amin.. Daa.. 

4 comments:

  1. Ehh, kenapa ni Cik Ruby?? Tak mau lah marah-marah. Sabar ye. Kuat kan semangat. Banyakkan doa dan tawakkal. Moga Allah tunjukkan jalan keluar kepada Cik Ruby. Ameen.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak marah pun.. Ce bc dengan nada tenang.. Hehe

      Delete
  2. Spesies yg nak berpisah sbb nak berubah jd lebih baik ni sila pegi meninggal lah. Haha. Btw, semoga bahagia..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pergi meninggal?? Huhu.. InsuaAllah.. Terima kasih.. 😃

      Delete